Projecten

Projecten

De stichting Rudegeyo is nog geen jaar geleden begonnen met haar activiteiten en is ontstaan uit een samenwerking van een hulppost organisatie .....een soort medische hulppost en de Moravian Church aldaar. De hulppost vangt mensen op die last hebben van acute diaree uitdroging, maar ook mensen die door malaria ziek zijn geworden. 

Naast deze hulppost is ook een vuilnisbelt waarop de straatkinderen dagelijks verblijven en vonden dat ze hier ook wat aan moesten doen.

De vraag is alleen wat, wat kan je doen voor een paar duizend kinderen. De regering zelf bekommerd zich niet om deze kinderen en is ook geen opvang of andere dingen voor geregeld.

Verschillende ideeën zijn we nu aan het onderzoeken zoals het opleiden van een paar jongens voor het maken en onderhouden van Biogas installaties. Nu word er nog veel op simpele houtvuurtjes gekookt. Gezondheids klachten zoals longinfecties, brandwonden komen regelmatig voor.

De bedoeling is dat met het project jongeren worden opgeleid, Biogas centrale worden verkocht en onderhouden en het geld wat verdiend wordt weer gebruik kan worden voor anderen.

Ook is onlangs een idee verstuurd om van b.v. cola flessen een z.g. lichtbron te maken. Het idee is simpel maak een gat in het dak.....zet hier een fles in en vul deze met water. De donkere ruimte b.v keuken wordt op deze wijze verlicht (overdag natuurlijk )door de fles ......echt klinkt raar maar werkt heel goed .

Tijdens mijn bezoek in 2012 zijn er kleine mandjes aangeschaft en hier mee gaan de jongens met zakjes pindas langs autos om deze te verkopen en zo wat geld te verdienen.

Het is niet de bedoeling dat er grote sommen geld heen gaat, uiteindelijk moeten ze zelfstandig worden en niet meer afhankelijk van anderen. Wat kost het.... een jaar lang een huis huren voor 25 tot 30 jongens kost ongeveer €1500, - maar dan hebben ze nog niets te eten . Het gemiddelde jaar inkomen daar is ongeveer € 500,- 

Heb jezelf ideeën laat het ons weten en wie weet kunnen we de jongens hiermee helpen.

 

 

 

 

 

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE